Popularność „low ABV” i „No ABV”,
czyli koktajli nisko i bezalkoholowych, rośnie w szybkim tempie i staje się coraz
bardziej lukratywna dla właścicieli barów. Przeprowadzę Cię przez kilka
pomysłów i inspiracji, dzięki którym będziesz serwować w swoim barze, tym
domowym jak i profesjonalnym.
W ostatnim czasie nastąpiła
prawdziwa zmiana u osób, które chcą ograniczyć spożycie alkoholu. Nie myślą o
całkowitej abstynencji, ale skupiają się na tym, żeby czasami pić mniej. Co
więcej, ci „kiepscy i niepożądani” goście (w końcu piją mniej, więc mniej
zamawiają) to ci sami ludzie, których jeszcze do niedawna obsługiwaliśmy w
naszych barach. Po prostu wybierają wolniejsze tempo, przedłużają lub czasami
przerywają picie alkoholu z różnych powodów: czy to religijnych czy
zdrowotnych. Chcą większej również różnorodności, jeśli chodzi o niską
zawartość alkoholu.